Point of Law > Om oss
Om oss

Point of Law

Plattformen Point of Law tillhandahålls av Point of Law Sverige AB. Vårt mål är att göra det enkelt för folk att hitta och köpa juridiska tjänster. Samtidigt som vi hjälper jurister att verka utanför sina ordinarie affärslokaler och effektivisera deras arbete.

 

Varför?

År 2017 släppte Konkurrensverket en rapport avseende de mest problematiska konsumentområdena. Juridiska tjänster hamnade då på 6:e plats vilket vi tycker är helt oacceptabelt. En senare rapport från Konsumentverket 2018 visar att juridiska tjänster har klättrat till en fjärdeplats på listan. Vilket kan bero på att det blir vanligare att använda sig av judiska tjänster men även att branschen inte har utvecklats i takt men samhället.

En del aktörer på den juridiska marknaden har tagit steget in till den digitala värden. Vissa började så tidigt som 2012 men av rapporterna kan vi utläsa att det inte har bidragit till en förbättring. Vi har noggrant gått igenom rapporten och orsakerna till att judiska tjänster hamnat så högt på listan och kommit fram till att en digitalisering ensamt inte kan lösa problemet. Branschen behöver insyn och öppenhet. Det är där vi kommer in i bilden.

Vi vill samla alla jurister runt om i landet så att dem kan sälja sina tjänster effektivare genom mindre hantering och längre räckvidd samtidigt som vi ger konsumenten insyn och möjlighet att jämföra både priser och omdömen. Vi har precis tagit klivet in på marknaden och hoppas på att ni kan bidra till den förändring vi vill se, genom att som jurist erbjuda dina tjänster via plattformen och som konsument köpa den tjänst du är i behov av genom plattformen. Du kommer direkt till rapporterna genom att klicka på respektive logotyp nedan!

KonkurrensverketKonsumentverket KO

 

Samarbeten

Tycker du att det vi gör låter intressant och vill kontakta oss för samarbete eller liknade får du gärna höra av dig till samarbeten@poflaw.se.