PointOFLAW > Alla Kategorier > PointOFLAW Bloggen > Framtidens juridiska tjänster
Framtidens juridiska tjänster

Välkommen till framtidens juridiska tjänster

Hej! Vad roligt att just du hittat till Point of Law´s blogg. Point of Law är en plattform för juridisk rådgivning och juridiska tjänster. Vi finns här för dig i alla livets skeenden då du kan tänkas behöva vår hjälp. Men vad kan juridisk hjälp bestå av? Vilka tjänster erbjuder vi? Och vilka är vi? Häng med så ska vi berätta mer.

Varmt välkommen till Point of Law!

Från idé till verklighet

Point of Law startade som mycket annat med en tanke, en tanke om att juridik ofta känns svårtillgängligt, dyrt och krångligt. Det finns en uppsjö av byråer och tjänster som tillhandahålls. Offerter ska ges, möten ska bokas och alla parter ska i slutändan bli nöjda. Vi vill ändra på detta. Vi anser att juridisk rådgivning och tjänster ska vara möjligt för alla att ta del av. Vi ser en markant ökning på efterfrågan av juridiska tjänster, inte minst i takt med att samhället ständigt utvecklas, nya rättsområden upptäcks och vi bör vara allt mer försiktiga i hur vi handlar. Point of Law gör det enkelt för dig som kund och köpare av våra tjänster. Du kan själv kunna välja vem du vill ska hjälpa dig med dina mest personliga ärenden, hur lång tid det får ta och med hänsyn till din budget. Dessutom sker allt på ett smidigt och säkert sätt genom vår plattform vilket gör att du får tid över för annat. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig.

Vilka är vi på Point of Law

Point of Law är som sagt en plattform för juridiska tjänster, för tillfället den enda av sitt slag. Här har vi samlat jurister från hela landet som är säljare av juridiska tjänster.

Vart befinner vi oss idag?

Point of Law är relativt nystartat och vi jobbar ständigt med att ta fram det som efterfrågas. I vårt förra blogginlägg framgick att vi håller på att kontakta jurister runtom i landet som vill erbjuda sina tjänster hos oss. Detta arbete fortgår dagligen för att inom en så snar framtid som möjligt kunna erbjuda dig det du önskar. För att uppnå det bästa så krävs noggrant arbete och perfektion, visst är det värt att vänta på?!

Juridik, vad är det?

Den korrekta men något ordfattiga beskrivningen av juridik är läran om rättsreglernas tolkning och tillämpning. Ordet juridik och dess innebörd förtjänar dock en mer nyanserad beskrivning än så. Juridik är en del av samhället, våra grundstenar och en ram att förhålla sig till. Vårt samhälle är till många delar uppbyggt av lagar och regler, med ett annat ord normer. Dessa normer följer vi ofta utan att tänka på det, exempelvis genom att betala för maten vi handlar eller genom att inte ta saker i vår besittning som inte tillhör oss.

Om man inte följer samhällets rättsregler så finns det rättsföljder. Alltså en verkan på den handling som inte anses vara önskvärd.

Juridik i vardagen

Varje dag kommer du i kontakt med juridik på olika sätt, ofta utan att du ens tänker på det. Det kan vara allt ifrån när du betalar för din bussbiljett eller köper en ny cykel. Detta är en form av avtal där du får din vara i gengäld mot betalning. På juristens språk säger vi att ett avtal kommer till genom ett anbud och en accept.

Sedan finns det tillfällen då vi ingår större avtal, såsom när vi köper en bil på blocket, då kan ett skriftligt avtal vara en god idé, både för dig och säljaren.

Juridik är ofta mer invecklat än så, därför vill vi vara där livet händer. Både genom det väntade och det oväntade. Juridik finns på en samhällelig nivå såväl som på det individuella planet, vi vill alltid finnas där för dig.

Hur kan vi hjälpa dig?

Point of Law finns för dig både i de roliga delarna av livet, men även under de tuffaste av stunder.  Vi ger dig här ett axplock, en liten appetizer, av vad vi kan hjälpa dig med. Kolla in andra tjänster vi erbjuder här.

Går du i giftastankar och är i behov av ett äktenskapsförord? Eller har du flyttat ihop med din partner och vill känna dig trygg med ett samboavtal? Detta är något som man kanske inte alltid tänker på under lyckans dagar, men det är bra att ha ifall att om det oväntade skulle inträffa.

Att tänka på slutet är inte heller roligt, men ett testamente är en trygghet, både för dig och de efterlevande.

Eller kanske har du eller ska köpa egendom tillsammans med någon, då är ett samägandeavtal något för dig.

Vad behöver du hjälp med och hur kan vi tillmötesgå dina behov? Låt oss ta del av det genom att mejla [email protected]

Hur ska jag gå tillväga?

Att ta del av Point of Law´s tjänster är enkelt. Du börjar med att registrera dig, det är enkelt och tar bara någon minut, därefter får du ett mejl till den mejladress du angivit vid registrering med ditt lösenord (lösenordet kan du sedan ändra under fliken personlig information). Därefter väljer du den juridiska tjänst som du är i behov av och klickar på “köp nu”. Betalar gör du enkelt och säkert med PayPal. Simpelt va?

Om du inte har ett PayPal konto kan du skapa det här.

Den jurist du valt kommer därefter kontakta dig för att få den information som behövs för att kunna utföra jobbet. Allt för att göra det smidigt för dig.

Varför en blogg?

Syftet med vår blogg är främst att hålla dig uppdaterad om vad som händer i vår verksamhet men vi vill även ge dig nyttig information om juridiken i allmänhet. Det kan gälla lagar och regler, hur juridik ska tolkas, domar som vi anser är av allmänt intresse och givetvis saker som ni vill att vi tar upp och för en diskussion utifrån. Vi vill att alla ska vara en del av det som är vår passion; juridiken.

Vi finns här för dig!

Vi ser gärna att du hör av dig till [email protected] med dina synpunkter samt om du har frågor eller kanske något du saknar hos oss på Point of Law. Det tål att sägas igen; vi finns här för dig!

Psst! Glöm inte att slå på push notiser för att inte missa nästa blogginlägg.