Juridisk rådgivning

Under livets gång kan det hända att du är i behov av juridisk rådgivning. Juridisk rådgivning ges av jurister som har en juridisk examen och jurister är ofta specialiserade på ett eller flera rättsområden såsom familjerätt, avtalsrätt eller immaterialrätt. Juridisk rådgivning innebär enligt Svenska Akademien att ge råd i personliga frågor. Jurister bedriver yrkesmässig och rådgivande verksamhet i de juridiska frågor du har och rådgivningen kan vara både muntlig och skriftlig.

Vad är juridisk rådgivning?

Arbetet kan bestå i att exempelvis ge råd i vissa situationer, granska avtal eller upprätta juridiska dokument. Juridisk rådgivning kan gälla till exempel testamente, äktenskapsförord, samboavtal, bouppteckning och bodelning. Listan av juridisk rådgivning kan göras oändlig och Point of Law finns här för hjälpa dig på din väg i juridikens djungel. Du söker efter juridisk rådgivning som du är i behov av här.

Juridik är ett svårt och ofta komplext ämne och vi ämnar att göra det så enkelt som möjligt för dig som konsument. Vi på Point of Law anser inte att du ska behöva leta i timmar. Inte heller förstå juridiska termer eller fundera över vem som är bäst lämpad att utföra det du behöver hjälp med.

En väg med träd längs sidorna.

Vem kan hjälpa mig med juridisk rådgivning?

Point of Law erbjuder alla jurister från hela Sverige att tillhandahålla juridiska tjänster och juridisk rådgivning hos oss. Vi gör det enkelt för dig att finna det du behöver genom att välja juristen som passar dig bäst.

Juridisk rådgivning idag

Juridisk rådgivning ses idag som problematiskt bland konsumenter. Att hitta rätt juridisk rådgivning med en jurist som är specialiserad inom området samt till ett pris du är bekväm med kan vara lättare sagt än gjort.

Både konkurrens- och konsumentverket har visat på att köp av juridisk rådgivning och juridiska tjänster är en svår marknad för konsumenterna. Brist på information och transparens leder till att många konsumenter inte vet vart de ska vända sig eller hur man går tillväga när man behöver juridisk rådgivning. Problematiken som konsumenter upplever rör främst bristande möjligheter till jämförelse när det gäller pris och val av jurist. Många vågar inte ta kontakt med jurister då rädslan över att det ska bli fel eller att en oväntad riktning tas är stor.

Point of Law tar problemet på allvar och vi arbetar för att just du ska hitta det du är i behov av och få hjälp med juridisk rådgivning utan att bli förd bakom ljuset. Hos oss står du i centrum från registrering till slutförd tjänst. Vi anser att alla har rätt till juridisk rådgivning utan att sätta morgonkaffet i halsen eller ligga sömnlös om nätterna.

Hur köper jag juridisk rådgivning på Point of Law?

Att köpa juridisk rådgivning på Point of Law ska vara både enkelt och tryggt och du börjar med att registrera dig här. Du fyller i dina uppgifter och godkänner våra användarvillkor vilket är enkelt och tar bara några få minuter. Därefter får du inloggningsuppgifter skickade till den mejl du uppgav vid registrering och sedan söker du efter den tjänst du är i behov av. Behöver du hjälp med att registrera dig är du välkommen att mejla oss på support@poflaw.se.

Du kan nu jämföra jurister, erfarenhet, pris och leveranstid för att hitta en jurist som passar dig och dina önskemål. Du kan även se recensioner från tidigare konsumenter vilket kan underlätta ditt val. Vill du se alla tjänster hittar du dessa här.

När du köpt tjänsten och delgivit juristen den information han eller hon behöver för att utföra tjänsten kan juristen börja arbeta. Tjänsten levereras sedan på det sätt ni kommit överens om. Allt för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig.

Du kan välja att ta kontakt med juristen både innan och efter köp för att ställa frågor, skicka information, boka samtal eller annat du är i behov av.

Vad kan juridisk rådgivning kosta?

Summan av juridisk rådgivning varierar beroende av hur omfattande arbete juristen utför och hur lång tid det tar. Juristerna som erbjuder sina tjänster genom Point of Law får aldrig ta ut en större summa än vad hen hade gjort via någon annan sida. Det innebär att du kan känna dig trygg men samtidigt ha ett större urval av jurister när du får hjälp med din juridik.

Vi strävar efter att juristerna erbjuder fasta priser vilket är en fördel för dig som konsument då du vet slutpriset och inte behöver känna oro över slutsumman.

Vår blogg

Point of Law erbjuder inte juridisk rådgivning och vi är helt opartiska i ditt val av jurist. Vi förmedlar jurister, deras juridiska rådgivning och juridiska tjänster till dig. Det gör det enklare för dig och du kan känna trygghet genom att juristerna har samma förutsättningar på Point of Law.

Vår blogg finns till för att upplysa dig och har ett allmänbildande syfte och vi gör juridiken lite lättare att förstå. Här skriver vi om juridiska termer och begrepp såväl som nyheter hos oss samt annat vi tror du kan ha nytta av att läsa. Har du något önskemål om vad du önskar läsa är du välkommen att mejla oss på bloggen@poflaw.se.

Hör av dig till oss!

Är du konsument och har någon fråga om vår tjänst eller kanske behöver du en guide i hur du går tillväga för att köpa juridisk rådgivning? Skriv då till bloggen@poflaw.se så hjälper vi dig så snart vi kan!

Är du jurist och vill ha en unik chans att bredda din verksamhet? Kanske önskar du synas mer och har en möjlighet att hjälpa fler? Point of Law ger dig möjligheten att verka nationellt. Mejla support@poflaw.se så berättar vi mer alternativt bokar in ett möte.